Varför Grisoxen?

I Grisoxens filosofi ingår att djur och växtodling ska harmonisera med varandra. Köttet som Grisoxen säljer kommer från djur som betat på marker där man inte kan odla något annat än gräs. Fördelar med detta är att man håller markerna öppna, binder kol och bidrar till en biologisk mångfald.

Det ensilage eller hö som djuren äter på vintern kommer oftast från åkermark. Gräset är en viktig avbrottsgröda i ekologisk odling som sanerar marken från ogräs och binder kväve, så att man enklare kan odla humangrödor, till exempel linser, bönor och spannmål. Djuren ska leva ett långt och hälsosamt liv där de får gå ute så mycket som möjligt. Ingen stress förekommer, hos våra gårdar är det alltid djuren som bestämmer hur dagen blir.

Grisoxen grundades för att hjälpa bönder som delar vår filosofi att nå ut till rätt marknad och för att du som kund ska kunna köpa kvalitetskött med ett rent samvete.

 Grisoxens värderingar:

  • Mer betalt till bonden – Vi anser att KRAV-bonden ska få mer betalt för det arbetet denne utför och vi vänder oss till dig som är en medveten konsument.
  • Djuren är uppfödda på gräs och örter – Processen tillåts ta längre tid vilket bidrar till högre kvalitet på köttet, som får en djupare färg och fin marmorering vilket ger den goda smaken.
  • Kvalitativt kött levererat hem till dig – Vi på Grisoxen är en brygga mellan dig som konsument och bonden.
  • Djur fria från antibiotika – Lever djuren med rätt förutsättningar, med föda från den egna gården och med gott om utrymme går det att minimera användning av antibiotika. Alla djur levererade från Grisoxen är garanterat fria från antibiotika.