Styckningsdetaljer Lamm
Bog
Bogen sitter på djurets främre del. Den innehåller mycket fett och bindvävnad. Vid tillagning på låg värme blir det ett smakrikt, sönderfallande kött.
Hals
Halsen på lammet är fettrikt och passar bra till ragu, gulash och grytor.
I vår köttlåda av lamm hittar ni olika styckningsdetaljer. Nedan beskriver vi de olika detaljerna och ger tips på hur de kan tillagas.
Rygg
Lammrygg avser främre delen av lammets ryggparti. Köttet är mört och fettrikt, vilket ger mycket smakrikt kött.
Sadel
Sadel är den bakre delen lammets ryggparti. Styckningsdetaljen är mör och smakrik.
Stek
Lammsteken sitter på djurets bakre del.
Lägg
Lägget sitter på lammets fram- eller bakben. Det är en detalj som passar bäst till långkok. Koka köttet tills det lossnar från benet. Då har köttet blivit väldigt mört och smakrikt. Passar bra att servera med rotmos
Entrecóte
Entrecóten sitter på främre delen av lammet på samma placering som Entrcóten sitter på ett nötdjur. Det är en välmarmored styckningsdetalj med mycket smak.