Styckningsdetaljer Lamm

Bog

Bogen sitter på djurets främre del. Den innehåller mycket fett och bindvävnad. Vid tillagning på låg värme  blir det ett smakrikt, sönderfallande kött.

Upload Image...
Upload Image...

Hals

Halsen på lammet  är fettrikt och passar bra till ragu, gulash och grytor.

I vår köttlåda av lamm hittar ni olika styckningsdetaljer. Nedan beskriver vi de olika detaljerna och ger tips på hur de kan tillagas. 

 

 

Rygg

Lammrygg avser främre delen av lammets ryggparti. Köttet är mört och fettrikt, vilket ger mycket smakrikt kött.

Sadel

Sadel är den bakre delen lammets ryggparti. Styckningsdetaljen är  mör och smakrik.

Stek

Lammsteken sitter på djurets bakre del.

Lägg

Lägget sitter på lammets fram- eller bakben. Det är en detalj som passar bäst till långkok. Koka köttet tills det lossnar från benet. Då har köttet blivit väldigt mört och smakrikt. Passar bra att servera med rotmos

Entrecóte

Entrecóten sitter på främre delen av lammet på samma placering som Entrcóten sitter på ett nötdjur. Det är en välmarmored styckningsdetalj med mycket smak.