Ramen

Ramensoppa med salladslök, böngroddar, pak choi, ramennudlar, ägg och röd chili. Servera gärna tillsammans med en välkyld lager.

Ramen

Maträtt Huvudrätt
Kök Asiatiskt
Portioner 4 portioner

Ingredienser

Soppa (buljong)
Tillbehör

Instruktioner

Tillagning
  1. Blanda ingredienser till ramenbuljongen och koka upp. Tillsätt bringan
  2. Sjud ramenbuljongen i ca 2 timmar (till köttet är mört) och skumma kontinuerligt.
  3. Ta upp köttet och låt det vila i folie. Sila av buljongen. Skär upp i tunna skivor innan servering
  4. Förbered tillbehören. - Förkoka nudlar - Dela pak choi i 4-6 delar och sjud försiktigt i någon minut - Koka äggen
Servering
  1. Värm djupa skålar och tillse att ramenbuljongen är varm.
  2. Fördela nudlar, kött och övriga tillbehör efter smak.
  3. Slå över ramenbuljongen, krydda med sesamfrö och sesamolja. Lägg det kokta ägget på toppen
  4. Servera gärna med en välkyld ljus lager

Receptanteckningar

Tips:

  • Placera ett antal ljusa lager i kylskåpet redan när du kommer hem från affären!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *