Porterstek

Porterstek

En klassisk söndagsstek. God att servera med nykokt potatis och krispiga grönsaker.
Maträtt Huvudrätt
Portioner 4 portioner
Tillagningstid 2 timmar

Ingredienser

Instruktioner

  1. Klappa in den putsade köttbiten med salt och vitpeppar. Bryn den runt om i en gryta. Tillsätt de klyftade lökarna.
  2. Häll på porter, svartvinbärssaft, soja och fond du chef.
  3. Mortla enbär och timjan och tillsätt till grytan.
  4. Låt sjuda på svag värme. Kontrollera temperaturen och dra av från värmen vid 52-54 grader.
  5. Låt steken ligga kvar i skyn till innertemperaturen når 58-60 grader. Lägg den därefter i folie och låt vila en stund.
  6. Sila spadet och red av med vetemjöl utrört i vispgrädde. Spara löken.
  7. Skär upp köttet, strö över flingsalt och nymalen vitpeppar.
  8. Servera med såsen, löken, svartvinbärsgele, kokt potatis och haricot verts. Smaklig måltid!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *