Lammfärs kebab

Lammfärs kebab serverad i pita med krispiga grönsaker.

Lammfärs kebab

Maträtt Huvudrätt

Ingredienser

Kebabkött
Tillbehör
Sås 1 - Tzaziki
Sås 2 - chilisås

Instruktioner

Tillbehör
  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Dela paprikan och rosta i ugn tills att den är mjuk
  3. Ta sedan bort skalet och strimla den
  4. Skölj och torka sallad och persilja. Skiva rödlöken och tomaten.
Sås 1 - Tzaziki
  1. Riv gurkan och salta försiktigt. Låt den vila och krama sedan ut vätskan.
  2. Blanda gurkan, yoghurt, vitlök och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
Sås 2 - chilisås
  1. Blanda creme fraiche och sambal oelek - klart!
Kebabkött
  1. Blanda köttet med kryddorna och dela sedan upp i fyra bitar
  2. Kavla ut varje bit tunt mellan plastfolie
  3. Stek det kavlade köttet i mindre bitar på hög värme i matolja tills det får fin färg. Salta vid behov
Servering
  1. Fyll ditt bröd med kött och tillbehör efter egen smak och njut!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *