Lammfärs kebab serverad i pita med krispiga grönsaker.
Lammfärs kebab

Ingredienser
Kebabkött
- 500 g lammfärs , alternativt nötfärs
- 1 msk paprikapulver
- 1 msk spiskummin
- 1 msk oregano
- 1 tsk cayenne
- 0,5 tsk Salt
- 1 tsk Svartpeppar
Sås 1 - Tzaziki
- 0,5 st Gurka , riven och avrunnen
- 2 dl matyoghurt
- 1 skvätt olivolja
- 1 klyfta vitlök
- Salt
- Svartpeppar
Sås 2 - chilisås
- 2 dl creme fraiche
- 2 msk sambal oelek
Instruktioner
Tillbehör
- Sätt ugnen på 200 grader
- Dela paprikan och rosta i ugn tills att den är mjuk
- Ta sedan bort skalet och strimla den
- Skölj och torka sallad och persilja. Skiva rödlöken och tomaten.
Sås 1 - Tzaziki
- Riv gurkan och salta försiktigt. Låt den vila och krama sedan ut vätskan.
- Blanda gurkan, yoghurt, vitlök och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
Sås 2 - chilisås
- Blanda creme fraiche och sambal oelek - klart!
Kebabkött
- Blanda köttet med kryddorna och dela sedan upp i fyra bitar
- Kavla ut varje bit tunt mellan plastfolie
- Stek det kavlade köttet i mindre bitar på hög värme i matolja tills det får fin färg. Salta vid behov
Servering
- Fyll ditt bröd med kött och tillbehör efter egen smak och njut!