Hemmagjord Lammkorv

Att göra en egen korv är både roligt och faktiskt ganska enkelt. Blanda med några goda kryddor, mal köttet och stoppa korven.

Sedan är det bara att lägga den på grillen!

Hemmagjord Lammkorv

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dag 1: Spola fjälstern väl med vatten. Lägg den sedan i rikligt med vatten.
  2. Dag 2: Lägg köttet i frysen tills det är halvfryst. Se även till att utrustningen håller kall temperatur.
  3. Blanda kött, salt, peppar, timjan, rosmarin, persilja i en bunke. Skala och pressa vitlöken. Blanda väl och mal sedan allt i en köttkvarn.
  4. Lägg det malda i en bunke och tillsätt det kalla vattnet. Blanda tills smeten håller ihop. Tillsätt ev mer vatten om smeten känns fast.
  5. Montera korvhornet och kör fram korvsmeten till mynningen på hornet. Trä på fjälstret och gör en knut längst ut så nära korvhornets mynning som möjligt . ingen luft ska finnas i fjälstret.
  6. Håll fjälstret mot hornet med ett löst grepp med ena handen. Mata ut smeten i fjälstret. Stoppa i korven för hårt, då är det risk att den spricker vid stekning.
  7. Bind med steksnöre eller snurra fjälstret ett par varv till önskad längd på korven. Ta gärna hjälp av någon vid stoppningen - det underlättar mycket!

Receptanteckningar

Tips:

  • Lägg fjälstern i rikligt med ljummet vatten dagen innan.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *