En enkel och god rätt med asiatisk touch som förgyller vardagen. Serveras med ris. Tips: Gör mycket för det är försvinnande gott!
Ebbas yakinikufärs med ris

Portioner 4
Tillagningstid 30 min
Ingredienser
- 500 g fläskfärs
- 3 cm Ingefära riven
- 1 st vitlöksklyfta pressad
- 1 dl japansk soja
- 2 msk sesamolja
- 2 msk strösocker
- 1 st birds eye chili (valfritt, om man önskar lite hetta)
- 2 msk rostad sesamfrö
- 1 halv Purjolök strimlad
Tillbehör
- 4 port jasminris
- 1 msk neutral matolja till stekning
Instruktioner
- Blanda alla ingredienser utom de rostade sesamfröna och purjolöken. Låt marinera i ca 10 minuter.
- Koka riset enligt instruktionerna på förpackningen.
- Fräs färsblandningen på hög värme tills nästan all vätska kokat in. Häll i purjolöken och sprinkla över de rostade sesamfröna. Servera med riset, smaklig spis!