Dumplings med två sorters fyllning

Dumplings är omåttligt populärt just nu. Här bjuder vi på dumplings med två olika fyllningar, en på fläskfärs och en med vitlöksbräserad aubergine. Riktigt trevligt matpyssel när man inte har bråttom med garanterat nöjda gäster.

Dumplings med två sorters fyllning

Maträtt Huvudrätt
Kök Asiatiskt
Portioner 4

Ingredienser

Dumplings
Fläskfyllning
Auberginefyllning
Dipsås

Instruktioner

  1. Ta fram och tina dumplingdegen.
  2. Blanda alla ingredienser till fläskfyllningen.
  3. Tärna auberginen och fräs i oljan tillsammans med vitlök, dashi och japansk soja tills den mjuknad helt.
  4. Tag ett dumplingsark, lägg i en klick av fyllningen och nyp ihop kanterna till en dumpling. Det går lättare om man fuktar kanterna med lite vatten innan man kniper ihop degen.
  5. Tillagning: Placera dumplingsen i matolja, med lite utrymme emellan, i en teflonpanna med lock på hög värme. När de börjat fräsa tillsätt vatten och lägg på locket. Låt bräsera tills fläskfärsen är tillagad och degen blivit transparent. Servera genast! Gott att doppa i soja/vinäger-sås

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *