Carpaccio

Carpaccio på lätt grillad innanlår med pepparglaze serverad med sallad gjord av rädisor, tomat och Gruyereost samt rostat surdegsbröd

Carpaccio

Maträtt Förrätt

Ingredienser

Peppar glaze
Sallad
Køtt och bröd

Instruktioner

Pepparglaze
  1. Blanda alla ingredienser i en kastrull
  2. Koka upp och låt det sedan svalna
Bröd och kött
  1. Skiva surdegsbrödet i 1cm tjocka skivor gnid in med riven vitlök och olivolja
  2. Rosta i ugnen på ca 175 grader tills gyllene
  3. Salta köttet ordentligt
  4. Bryn köttet på alla sidor. Gör det i en rykande varm stekpanna. Tips: använd en gjutjärnspanna då den håller värmen bättre än andra stekpannor
  5. Efter att köttet brynts ta det ur pannen och lägg det på ett galler. Låt det ligga och vila i 10 minuter innan du skivar det.
Sallad
  1. Dela rädisor och körsbärstomater i klyftor och hyvla Gruyereosten i tunna skivor
  2. Strimla isbergsalladen.
  3. Tvätta ruccolasalladen och isbergsalladen och torka dem sedan i en salladslunga.
  4. Riv skalet från en citron och pressa saften från en halv citron i en skål
  5. Blanda i olivolja, salt och Dijonsenap.
Servering
  1. Skär köttet i tunna skivor med en vass kniv så tunt du kan. Lägg sedan skivorna på tallrikar och pensla med pepparglaze och avsluta med lite flingsalt
  2. Vänd salladen med dressingen och placera en fin "hög" i mitten av det skivade köttet (viktigt att du inte blandar salladen med dressingen förrän precis innan servering). Var noggrann med att du får lagom med rädisor och tomater på varje portion.
  3. Fördela den skivade osten över salladen och servera med det rostade brödet.

Receptanteckningar

Tips
  • Ta ut köttet ur kylen minst en timme innan tillagning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *