Carnitas

En äkta mexikansk taco. Perfekt att laga till många eftersom det sköter sig själv i ugnen medan ni umgås och dricker margaritas!

Carnitas

Maträtt Huvudrätt
Portioner 4 personer

Ingredienser

Kryddblandning
Tillbehör - Pico de gallo
Tillbehör - Mangosalsa

Instruktioner

Tillagning av kött
  1. Tärna köttet i grova kuber
  2. Blanda kryddblandningen och massera in i köttet. Lägg köttet i en ugnsfast form
  3. Placera ut kanel, lagerbland och gul lök. Halvera vitlöksklyftorna och placera ut i köttet
  4. Häll över apelsinjuicen
  5. Täck forman med aluminiumfolie och ställ i ugnen på 125 grader Låt stå i ca 2-3 timmar och kontrollera köttet med jämna tillfällen. När köttet är mört och går att dra isär är det klart.
  6. När köttet är klart plocka bort lagerblad och kanelstång. Dra isär köttet, men inte för fint.
Pico de gallo
  1. Finhacka tomat, lök, chili och koriander.
  2. Blanda ingredienserna och smaka av med salt, peppar och limejuice
Mangosalsa
  1. Blanda mango med finhackad koriander och chili. Smaka av med salt, peppar och limejuice
Servering
  1. Servera med ljumna tortillas, nachos, och extra koriander och limejuice. Välkylda öl och margaritas förhöjer upplevelsen! För er som vill lindra hettan, servera med lite gräddfil.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *