Boeuf Bourguignon

En klassisk mustig gryta från den franska regionen Bourgogne.

Boeuf Bourguignon

Maträtt Huvudrätt

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i tärningar
  2. Bryn runt om i smör och olja
  3. Lägg över i en gryta med lock och pudra över mjölet blanda och tillsätt tomatpuré. Låt det fräsa en stund
  4. Deglasera stekpannan med röd vinet och häll det över köttet och tillsätt buljong
  5. Dela upp champinjoner i fjärdedelar och skär bacon. Fräs detta i smör, vitlök och timjan. Häll det i grytan
  6. Lägg i lagerblad, morotsslantar och syltlök. Låt grytan putra på medelvärme i ca 2 h. Rör om då och då och tillsätt vid behov mer buljong.
  7. Vid servering smaka av med svartpeppar, strö över hackad persilja och servera sedan med kokt potatis som med fördel kan vara pressad

Receptanteckningar

Tips

  • Skär köttbitarna i 3x3 cm

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *