Biffsallad

Krispig asiatisk biffsallad med soja-limedressing och rostad sesam.

 

 

Biffsallad

Maträtt Huvudrätt
Kök Asiatiskt

Ingredienser

Sallad
Soja- och limedressing

Instruktioner

Soja- och limedressing
  1. Blanda fisksås, limejuice, sesamolja, zest och soja i en bunke.
  2. Finhacka samtliga ingredienser och lägg i tillsammans med råsockret.
  3. Blanda med en vips tills det att sockret har löst upp. Låt det stå och dra i 30 minuter. Smaka av och justera syra eller hetta.
Sallad
  1. Förbered alla grönsaker medan dressing står och drar.
  2. Salta och peppra köttet.
  3. Grilla på hög värme till medium-rare. Låt vila i 10 minuter. Häll i köttsaften i dressingen.
Uppläggning
  1. Lägg upp sallad, nudlar och grönsaker på en vacker tallrik och avsluta med köttet.
  2. Häll på dressingen precis innan servering och avsluta med att strö över sesamfrö och en klick med majonnäs.

Receptanteckningar

Tips:

  • Hittar du inte grön mango eller grön papaya går det bra med granny smith äpple
  • Börja med att ta ut köttet ur kylan för att få det tempererat
  • Vill du göra salladen mer matig servera med kokta glasnudlar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *