Om Grisoxen

Grundarna utav Grisoxen AB

Grisoxen grundades av Gustaf Aldén, Melker Cullin och Cristoffer Winter Söderberg våren 2016 med filosofin att kvalitet är ett krav. Gustaf är den nyfikne kravbonden som lägger själ och hjärta i sitt hantverk. Bland kreatur och baljväxter spenderar han all vaken tid. Melker är spindeln i nätet och strateg på Grisoxen. Han har koll på företagets alla delar. Cristoffer är en entreprenör ut i fingerspetsarna och har lång erfarenhet av e-handel och marknadsföring.

Från idé till Grisoxen

Idén med Grisoxen föddes när Gustaf besökte en saluhall i Göteborg våren 2016 och förstod att det fanns en efterfrågan på det högkvalitativa nötkött som han producerar på sin gård. Kött från långsamtväxande djur, uppväxta på gräs och örter, fria från antibiotika och som är KRAV-märkta.

Gustaf ställdes då inför utmaningen hur han skulle kunna nå ut med sitt kött till dessa kvalitetsmedvetna konsumenter utan att gå via den vanliga slaktindustrin, där hans kött blandas med annat kött av lägre kvalitet. Efter att ha pratat med Melker, som också gått i samma tankar att sälja fläskkött av hög kvalitet från Linderödssvin, insåg de båda att de gick och funderade på samma affärsidé. Där och då bildades embryot till vad idag är Grisoxen.

Tillsammans började vi arbeta fram idéer på hur man på ett effektivt sätt skulle kunna vara bryggan mellan bonden och konsumenten. För att lyckas med detta behövdes en tredje person som var duktig inom e-handel och marknadsföring. Därför bjöds Cristoffer in till diskussionerna och det tog inte lång tid innan vi tre enades i samma tankar och idéer och bildade Grisoxen AB.

 Grisoxens värderingar

  • Mer betalt till bonden – Vi anser att KRAV-bonden ska få mer betalt för det arbetet denne utför och vi vänder oss till dig som är en medveten konsument.
  • Djuren är uppfödda på gräs och örter – Processen tillåts ta längre tid vilket bidrar till högre kvalitet på köttet, som får en djupare färg och fin marmorering vilket ger den goda smaken.
  • Kvalitativt kött levererat hem till dig – Vi på Grisoxen är en brygga mellan dig som konsument och bonden.
  • Djur fria från antibiotika – Lever djuren med rätt förutsättningar, med föda från den egna gården och med gott om utrymme går det att minimera användning av antibiotika. Alla djur levererade från Grisoxen är garanterat fria från antibiotika.